Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Hlasovanie o Robertovi Ficovi

.štefan Hríb .názory .editoriál

Bolo to dôležité hlasovanie a hoci nie je dôvodom pre koniec Hegerovej vlády, pre budúcnosť bolo užitočné. Ukázalo totiž všetky slabiny zostavy, ktorá vo svojom bizarnom zložení dostáva tie najťažšie úlohy.

Štefan Hríb

neúspešné hlasovanie o tom, či súd môže rozhodnúť o forme stíhania predsedu Smeru, má štyri výsledky.

V prvom rade Kollárova Sme rodina a dve poslankyne OĽaNO svojím hlasom vyslovili nedôveru vyšetrovateľovi NAKA a dozorovému prokurátorovi, ktorí navrhovali šéfovi Smeru kolúznu väzbu, a rovnako aj príslušnému sudcovi, ktorý mal o ich návrhu rozhodnúť. 

To by bolo celkom v poriadku, pokiaľ by sme práve žili v mečiarizme, kde boli orgány štátu zneužívané voči opozícii, alebo ak by pochybnosti o férovom fungovaní súčasného štátu vyslovili poslanci, ktorým sa dá snaha o spravodlivosť veriť. Ale tu hlasovali proti vydaniu Roberta Fica všetci poslanci Sme rodina vrátane pána Borguľu, predsedu Kollára a jeho kamošiek. 

„Koalície je stále uviaznutá v infantilnom pretekaní sa o väčšiu vzájomnú urážku.“

To nie sú žiadne nepopísané listy, takže veriť, že práve oni prejavili najväčšiu citlivosť z celej koalície k právnemu štátu a férovosti, nie je rozumné. Sme rodina vyslovila nedôveru vyšetrovateľovi, dozorovému prokurátorovi a príslušnému sudcovi nie preto, že sa obávala ich neférového postupu, ale práve naopak. Lebo férový postup orgánov činných v trestnom konaní je nielen ohrozením Smeru, ale aj viacerých z tejto rodinnej partie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite