Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Už je to tu zase!

.tomáš Zálešák .názory

Klamal by som, keby som tvrdil, že pociťujem prekvapenie. Nie je to prvýkrát, čo sa vládna koalícia hrádze proti Ficovi prejavila, ako spolok silných rečí, ale malej palice. Klamal by som aj, keby som tvrdil, že pociťujem nejaké rozčarovanie.

Tomáš Zálešák

to by som musel byť najprv niečím očarovaný, menovite kvalitami našej vládnej koalície. Ale keď ja som v tomto ohľade žiadnu čarovnú moc nikdy nepocítil, možno je to moja vina, možno mi na to chýba nejaká zvláštna schopnosť...Vracia sa mi však akési déjà vu. Niečo podobné som už niekde, niekedy... ...Hrom do toho! Čo to len bolo, kde to len bolo?

...Aha, už to mám! Sám Matovič, najneohrozenejší zo všetkých veliteľov protificovského odboja to práve vytiahol na Sulíka: hlasovanie NR SR v októbri roku 2011, keď Sulík nepodporil euroval, čím ukončil Radičovej vládu a pomohol tak Ficovi k moci na osem rokov. Máme sa vraj s rukou na srdci pýtať, „kto stvoril ten mafiánsky svet, čo tu vládol osem rokov pred tým, ako nastúpila táto vláda“, hovorí Matovič, a pridáva čosi o Sulíkovom egu, ktoré jeho nositeľ povýšil nad verejný záujem. Svoje vlastné vtedajšie hlasovanie Matovič nespomína, upozorňuje však, že vtedy pred následkami varoval „pri kecpulte“. To bude ale pre niekoho objav: to všetko už zrazu nie je len Radičovej vina! Ešte, že máme ten kecpult, bez neho by sme museli dokazovať svoju pravdu len skutkami!

„To, že parlament Fica podržal, nepridáva na presvedčivosti jeho kriku o politickom prenasledovaní.“

Roky som sa rozčuľoval nad tým, že Fico v istých okamihoch nemusí svojim oponentom nijako pomáhať pri tom, ako sa sami ničia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite