Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Petroviča: Rozhodneme sa správne?

.juraj Petrovič .názory ..týždeň

Putinovi sa očividne zatiaľ darí naštrbovať jednotu Európskej únie v odpore proti ruskej agresii voči Ukrajine. Viaceré subjekty si podľa niektorých zdrojov otvorili rubľové účty v ruskej Gazprombanke. Ako sa budú naši predstavitelia pozerať do očí Poliakom, ktorí už platia za svoj postoj voči Rusku zatvorením kohútikov, alebo Ukrajincom, ktorí za náš komfort platia a budú dlhšie, než je nevyhnutné, platiť životmi, je dôležitá otázka aj v celoeurópskom kontexte.

Juraj Petrovič

plyn alebo život

Putinovi sa taktikou rubľoizácie obchodu s ruským plynom očividne zatiaľ darí naštrbovať jednotu Európskej únie v odpore proti ruskej agresii voči Ukrajine. Podľa niektorých zdrojov už desať subjektov si otvorilo rubľové účty v ruskej Gazprombanke. Tá je predĺženou rukou Putinovej plynovej politiky. Pri niektorých krajinách, ako je na príklad orbánovské Maďarsko, to neprekvapí. Kolaborantský postoj má Orbán voči Putinovi dlhodobo. To, či je medzi subjektmi s rubľovým účtom v Gazprombanke aj slovenský SPP, minister hospodárstva zatiaľ tají. Vzhľadom na jeho doterajšie vyjadrenia sa dá očakávať, že SPP poslušne podriadilo štátne záujmy Slovenska v rámci NATO a EÚ záujmom niekoľkých slovenských veľkofiriem, najviac ohrozených zastavením dodávok ruského plynu. Ako sa budú naši predstavitelia pozerať do očí Poliakom, ktorí už platia za svoj postoj voči Rusku zatvorením kohútikov, alebo Ukrajincom, ktorí za náš komfort platia a budú dlhšie, než je nevyhnutné, platiť životmi, je dôležitá otázka aj v celoeurópskom kontexte.

ficova hra o čas

Zvážanie demonštrantov a podporovateľov má pri antidemokratických stranách na Slovensku dlhú a bohatú tradíciu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite