Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Byť fér k Ficovi a Kaliňákovi a súčasne zmeniť štát

.štefan Hríb .názory .editoriál

Stíhanie bývalého premiéra a bývalého ministra vnútra je symbolické – ide doteraz o najvážnejší pokus zmeniť povahu samostatného Slovenska založeného bez úcty k spravodlivosti. O úspechu tohto pokusu rozhodnú tri parametre.

Štefan Hríb

ak sa má po 30 rokoch zmeniť povaha Slovenskej republiky a ak má byť tento štát nanovo postavený na spravodlivosti, potom sa voči Robertovi Ficovi a Robertovi Kaliňákovi musí postupovať férovo a bez nenávisti. Politici nemajú ľahko rečniť o ich vine, médiá im nemajú želať dlhú basu, nikto sa im nemá vysmievať a tešiť sa z ich trápenia. Sú to predsa ľudia. 

A ak tu chceme nanovo vybudovať spravodlivú spoločnosť, taká musí uznávať dôstojnosť každého človeka – aj chybujúceho, aj toho, ktorý klame a útočí na nízke pudy, a dokonca aj toho, čo spáchal trestné činy. Ak to nedokážeme, budeme sa potácať od revanšu k revanšu a spravodlivosť celkom minieme.

„Toto je situácia, v ktorej je pokušenie zabudnúť na Jána s Martinou, únos Vietnamca, Moldavu, Hedvigu a celý mafiánsky štát naozaj veľké.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite