Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Takúto vojnu by nedokázal vyhrať ani Stalin

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Kto toto povedal? Rusko nemá šancu, aby donbaskú ofenzívu zakončilo úspechom. Celá invázia na Ukrajinu bola nedomyslená, už na piaty deň sa jasne črtal jej katastrofálny záver.

Marína Gálisová

veľmi ruský príbeh

Takúto vojnu by nedokázal vyhrať ani Stalin. Nemusíte hádať. Nie sú to totiž slová západného analytika – ani tí nie sú momentálne takí presvedčení o ruskej porážke na Donbase. Hovorí to arciprisluhovač Kremľa, jeden z veliteľov proruských separatistov z Donbasu, istý Ivan Strelkov (pôvodným menom Igor Girkin), svojho času minister separatistickej Doneckej ľudovej republiky. Skrátene, Putinova onuca. Aké sú jeho motívy? Tipujem urazenú pýchu (evidentne sa ho na stratégiu boja proti Ukrajincom nikto nepýtal). Tak či tak je to veľmi ruský príbeh o nemúdrom Ivanovi, ktorý, keď sa pomýli, aj pravdu povie. A potom ho zhltne medveď.

veľmi nemecký príbeh

Kde bolo, tam bolo, bola jedna nemecká politička, ktorá za ruské peniaze (dodané cez Gazprom) založila v Nemecku environmentálnu nadáciu lobujúcu za dokončenie Nord Streamu 2. Ohrozila bezpečnostný záujem Nemecka aj celej Európy, čo je konanie na úrovni vlastizrady. Keď sa jej na to nedávno prišlo, iba sa ospravedlnila. Jej meno na Slovensku neznie známo, ale v Nemecku je pojmom. Manuela Schwesig, premiérka spolkovej vlády Meklenburska-Predného Pomoranska, je totiž popredná tvár nemeckej sociálnej demokracie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite