Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.pohľad Juraja Petroviča: Začiatok konca alebo koniec začiatku?

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Obvinenie Fica, Kaliňáka, Paru a ďalších zo založenia zločineckej skupiny a zneužitia právomocí verejného činiteľa sa žiada označiť jedným z výrazov v nadpise. Ale ktorým? To záleží od uhla pohľadu.

Juraj Petrovič

o začiatok konca môže ísť v prípade konkrétnych ľudí. Ak sa podarí dokázať obvinenia, ktoré predložil vyšetrovateľ NAKA a ktoré hovoria o tom, že sa čelní predstavitelia Smeru spriahli za účelom obohacovania seba a ďalších a za účelom likvidácie politických protivníkov, môžeme dnešok skutočne považovať za začiatok konca ich politického života. Trestné činy, z ktorých sú obvinení, vylučujú v prípade odsúdenia ďalšie pôsobenie v politike. Je smutné, že úroveň politickej kultúry na Slovensku je v takej hlbokej priepasti, že len desaťtisíce ľudí na námestiach alebo odsúdenie môžu spôsobiť koniec v politike. 

Za veci, ktoré sme sa o politikoch Smeru a jeho partneroch či spojencoch dozvedali, sa v slušnej krajine odchádza automaticky. U nás si dotknutí politici okamžite prisúdia rolu mučeníkov, ktorých „krágľujú“ politickí oponenti. To slúži jedinému cieľu – aby sa na zverejnené neprístojnosti zabudlo. Vzhľadom na extrémne krátku pamäť väčšiny to až doteraz bola úspešná taktika politického prežitia.

„Miera deštrukcie polície, prokuratúry a súdov dosiahla parametre banánovej republiky. “

Ak sa na udalosti posledných dní pozrieme z trochu väčšieho odstupu, mohlo by v prípade úspešného dokázania trestnej činnosti ísť aj o koniec začiatku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite