Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koniec nedotknuteľných?

.juraj Petrovič .názory

Zatknutie Roberta Kaliňáka a Mareka Paru, spolu s obvinením Roberta Fica, je prelomovým okamihom v slovenských dejinách. Nie je to dôvod na oslavy, ale je to dôvod na zmŕtvychvstanie nádeje. Nádeje, že tu konečne naozaj končí doba nedotknuteľných ľudí.

Juraj Petrovič

to, ako tu mienia vládnuť Robert Fico a Robert Kaliňák sme mali možnosť uvidieť veľmi skoro po prevzatí moci Smerom v roku 2006. Zbitá Hedviga Malinová sa stala obeťou nielen bitky, ale aj bezprecedentného útoku na svoju česť zo strany ústavných činiteľov. Bez štipky reálneho dôkazu ju Fico s Kaliňákom na tlačovej konferencii verejne obvinili z klamstva a krivej výpovede. Zásah do trestného konania, porovnateľný azda len s Mečiarovými amnestiami. Ten páchateľov chránil, Fico s Kaliňákom tu páchateľku vyrábali z obete trestného činu.

Nasledovali ďalšie podobné akcie. Od zbitia Rómov policajtami v Moldave nad Bodvou cez zverejňovanie daňových údajov prezidenta Kisku či Igora Matoviča sa títo páni nezastavili pred ničím. O systémovej a trvalej korupcii, krytej a nevyšetrovanej, či o prenasledovaní ľudí, ktorí sa na ňu snažili upozorniť, ani nehovoriac.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite