Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo musí Zelenskyj stále prosiť o zbrane?

.marína Gálisová .názory

Kto rýchlo dáva, dvakrát dáva. Zásada platná vždy a všade – keď už vieme, že treba pomôcť, tak treba pomôcť okamžite – žiaľ, akoby na Ukrajine neplatila. Okrem iného preto, že sme sa nechali ukolísať.

Marína Gálisová

nechali sme sa doslova uzabávať na smrť statusmi o neschopnej ruskej armáde. Zoznam mŕtvych ruských generálov sa stal naším relaxačným čítaním a to je úplne pochopiteľné a za daných okolností aj úplne v poriadku. Ale popri tom občas zabúdame, že to nie je športový zápas a že na východ od našich hraníc Rusi beštiálne vraždia, znásilňujú, ničia, a Západ síce väčšinovo vie, na ktorej strane stojí, ale nedáva tej strane dosť, aby naozaj vyhrala.

My, verejná mienka, vieme radostne zahučať pri každej nepotvrdenej správe o smrti takého Šojgua (a áno, zahučím si tiež). Ale asi nevieme dostatočne odhodlane hučať do našich politikov, aby zase oni hučali do politikov z bohatších a vojensky mohutnejších krajín, nech dajú Ukrajine, čo potrebuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite