Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Život a dielo Mariana Kotlebu

.eugen Korda .názory

5.apríla 2022 Najvyšší súd Slovenskej republiky prerušil politickú dráhu tohto stredoškolského učiteľa z Banskej Bystrice. Ak bude najbližšieho jeden a pol roka sekať dobrotu, tak do väzenia nepôjde.

Eugen Korda

špekulovať nad tým, prečo sa sudcovia NS rozhodli byť k tomuto fašistovi takí zhovievaví a viac ako štvorročný trest znížili na trest podmienečný, je v tejto chvíli úplne zbytočné. Čo však treba povedať je, že by si za svoj obdiv k Hitlerovi, fašizmu, jeho pohŕdaniu miliónmi zavraždených Židov a verejným spochybňovaním holokaustu zaslúžil nejaký čas stráviť v niektorom nápravnom zariadení.

Takéto je Slovensko. Nedôsledné, ustráchané rázne sa vysporiadať s gangstrami kotlebovského typu. Nakoniec na to doplatíme. Marian Kotleba síce o mandát príde, ale predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko zostane a nieto pochýb, že to bude využívať na to, aby ostal v povedomí verejnosti. V Národnej rade zostanú sedieť členovia jeho strany. Viem si celkom dobre predstaviť, že práve v tejto inštitúcii sa bude často objavovať na tlačových konferenciách ĽSNS.

„Život a dielo Mariana Kotlebu sa v týchto dňoch napĺňa. On na nejaký čas stratí poslanecký mandát, ale to čo zasial do hláv ľudí, bude klíčiť a rásť aj ďalej.“

V parlamente však bude cítiť aj čoraz silnejšiu prítomnosť jeho bývalých spolustraníkov, ktorí ho zradili a zaštítili sa názvom Republika. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite