Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Nie všetky cesty vedú k víťazstvu

.marína Gálisová .názory .týždeň

Aby sa Putinova „puť“ (cesta) nedala nikdy vysvetliť ako úspešná, musí Biden na svojej ceste urobiť oveľa viac: umožniť Ukrajincom, aby rozpútali protiofenzívu a vyhnali Rusov zo svojho územia. Ak to Biden urobí, prestane byť len „lepší ako Trump“ a dostane sa do učebníc líderstva. No a Orbánova cesta je bez ohľadu na volebný výsledok prepojená s tou Putinovou, a na tej niet víťazstva.

Marína Gálisová

putinova cesta

Putin má v mene ruské slovo „puť“, cesta, až by to zvádzalo k myšlienke, že si vybral symbolické priezvisko a napodobnil tak Stalina („staľ“ znamená oceľ) či Lenina (ten si pseudonym údajne odvodil od rieky Leny). Lenže Putin je jeho rodné meno, hoci ho mohlo ovplyvniť pri predstave, že je predurčený na mimoriadnu cestu týmto svetom. 

Ak za takú cestu považuje cestu zloducha horšieho ešte aj od spomínaných predchodcov, môže byť spokojný. Ak chce cestu víťaza, tak tá sa na Ukrajine nekoná: Rusi sa neposúvajú vpred, stagnujú, niekde cúvajú. Ukrajinci aj tento týždeň bojujú, ako sa bojuje o všetko: statočne a hrdo. Víťazstvo nad Putinom však len tak nedosiahnu. Západ im musí pomôcť tak účinne, aby sa Putinova „puť“ skončila totálnou a nepopierateľnou porážkou.

bidenova cesta

A tu prichádza k slovu americký prezident. Nezvolili ho pre schopnosť uchvátiť, ale z túžby po normále. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite