Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Štefana Chrappu: Agenti absurdnosti

.štefan Chrappa .názory .týždeň

Judáš predal Ježiša za 30 strieborných. Skončil zle. Obesil sa. Neveril, že ho ešte niekto môže mať rád, že mu môže byť odpustené. Iná vec je pozrieť si záznam, kde niekto za pár drobných predáva svoju krajinu.

Štefan Chrappa

noc pre Ukrajinu

Lucka Piussi, speváčka, textárka a spisovateľka spolu so svojou kapelovou spolupútničkou Agnes Loveckou zorganizovali benefičný koncert Dlhá noc pre Ukrajinu. Urobili to doslova zo dňa na deň, z noci na noc. Radosť, improvizácia a odhodlanie. Všetci zúčastnení zahrali bez nároku na honorár, zvukári zvučili zadara, chalani Hulo a Čiči, ktorí sa starajú o aparatúru svetových kapiel, keď k nám prídu hrať, zapožičali aparatúru bez nároku na honorár a starali sa o to, aby všetci mali na čom hrať. Priestor poskytlo divadlo A4. Kvôli tomuto koncertu oprášili nástroje Ali Ibn Rašid, Braňo Špaček, Peter Bálik, kapela Hviezda, Robo Pospiš & Martin Sillay a iní. 

„Ak niekto čakal, že vojna v 21. storočí sa bude viesť sofistikovane, mýlil sa.“

Vyzbieralo sa 3 000 eur na pomoc ukrajinským rodinám na úteku. Jasné, je to len kvapka v mori, no, ako sa vraví, aj jedna kvapka more tvorí. Nech nám odhodlanie pomáhať vydrží.

agenti absurdnosti

Judáš predal Ježiša za 30 strieborných. To bola bežná cena, za ktorú ste si mohli kúpiť otroka. Tí, ktorí sa z jeho zrady tešili, Judášom zároveň opovrhovali. Keď dokázal zradiť svojho milovaného učiteľa, dokázal by zradiť kohokoľvek. Judáš to vzdal. Skončil zle. Obesil sa. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite