Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruská bájka o „je to tak lepšie“

.anton Vydra .názory

V ruskej spoločnosti dnes otec stojí proti synovi a matka proti dcére. Tí, ktorí zažili život a prácu v západnej spoločnosti, sú vystavení nielen policajným represiám, ale aj rodičovským napomenutiam, ktorým dominuje schvaľovanie Putinovej vojny, lebo „je to tak lepšie“.

Anton Vydra

je to tak lepšie – povedia tí, ktorí v západných demokraciách vidia všetko stelesnené zlo a dekadenciu, hoci s týmto spôsobom života nemajú nijakú osobnú skúsenosť. Ich deti (poniektoré) áno, ale kto by veril deťom, však? A je jedno, či majú ich deti pätnásť, tridsať alebo štyridsať rokov. Deti nič nevedia, my vieme všetko. V kultúre, kde je už, hádam, akýkoľvek starší „starcom“, rozumej mudrcom a svätým mužom, nemajú slová „detí“ nikdy takú váhu, akou by sa vyrovnali slovám otcov a matiek.

Je to tak lepšie – omieľajú dookola všetkým tým, ktorí nesúhlasia. Prečo je to tak lepšie? Lebo je aspoň pokoj? Nie je. Tak prečo teda? Lebo Putin vie, čo robí a to, čo robí, je aj správne? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite