Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Milé Rusko, za toto všetko Ti „ďakujeme“

.eugen Korda .názory

Nie, celkom určite sa mi nepodarí ani zďaleka vymenovať všetko, za čo som (sme) „vďačný“ tejto veľkej krajine. V skratke sa však aspoň približne pokúsim vymenovať zopár skutočností, ktoré vypovedajú o bezhraničnej surovosti a chamtivosti tohoto štátu. Začnem v dobe, keď som ešte nežil a keď sa rodil tento moloch, ktorý dnes straší celú Európu a svet.

Eugen Korda

prvýkrát „ďakujeme“ za poznanie, že...

V noci zo 16. na 17. júla 1918 v suteréne domu v Jekaterinburgu na Rusku boľševici na príkaz vodcu revolúcie Vladimíra Iľjiča Lenina zastrelili Mikuláša II., jeho manželku Alexandru, ich syna Alexeja Nikolajeviča a štyri dcéry - Oľgu, Taťjanu, Mariju a Anastasiju. Táto vražda sa navždy zapísala do histórie. Zatiaľ čo ich telá skončili v šachte zasypané suťou, telo ich kata je vystavené na katafalku v honosnom mauzóleu. Chodili sa mu tam klaňať boľševici z celého sveta. Leží si tam spokojne aj dnes, v čase, keď jeho ideoví nasledovníci zabíjajú na Ukrajine nevinné ženy, deti a ich mužov. Niet sa čo čudovať. Zasial dobre.

druhýkrát „ďakujeme“ za poznanie, že...

1.septembra 1939 nacistické Nemecko napadlo Poľsko a 17. septembra 1939 v zmysle tajnej dohody s Nemeckom napadla Poľsko aj armáda Sovietskeho zväzu. Osud Poľskej republiky bol spečatený. 

Boľševici potom v Katyňskom lese začiatkom roka 1940 popravili asi 20 000 až 26 000 zajatých poľských dôstojníkov, policajtov, kňazov a príslušníkov inteligencie, ktorí boli odvedení do ZSSR počas obsadenia a neskoršej okupácie časti Poľska. Tie vraždy sa komunisti snažili hodiť na krk fašistom, ale nakoniec sa jasne preukázalo, že to urobili komunisti. Lenin zasial a Stalin žal úrodu.

tretíkrát „ďakujeme“ za poznanie, že...

Vďaka výdatnej pomoci západu i vďaka obrovskému nasadeniu občanov ZSSR sa podarilo fašistov poraziť. Lenže oslobodené národy východnej Európy sa namiesto slobody dočkali teroru z rúk svojich osloboditeľov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite