Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Šimona Jeseňáka: Sláva Ukrajine!

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Nikdy som nezažil vojenský ostrý konflikt, ktorý si pamätám. Počas vojny v Juhoslávii som bol dieťa a konflikty na Blízkom východe neeskalovali. Teraz sme sa zobudili do novej reality.

Šimon Jeseňák

budíček

kremeľský kágebácky hajzel zaútočil na Ukrajinu. Mnohí sa tragicky mýlili, keď očakávali, že Putin je racionálny a na Ukrajinu v plnej sile neudrie. Mali sme počúvať tých, ktorí pred Putinom roky varovali. Mali sme počúvať tých, ktorí volali po lepšom a rýchlejšom vyzbrojovaní Ukrajiny. Nepomohli sme dosť našim východným susedom a teraz sú tam ruské nepriateľské vojská – áno, ruské vojská a Rusi, ktorí napadli Ukrajinu, sú našimi nepriateľmi na život a na smrť. Treba urobiť všetko preto, aby si na Ukrajine ruský vojnový stroj vylámal zuby a aby Ukrajina zvíťazila. Putin rozumie jedine sile, brutálnej sile a je načase mu ukázať, ako chutí jeho vlastná krvavá medicína.

putin ante portas

Ruské nepriateľské vojská sú pár kilometrov od východnej hranice Slovenska. Istota, že terorista Putin nenapadne členský štát NATO, je vzdialená. Musíme sa brániť, a nie formálne. Pozdravujem vlastizradcov, ktorí hlasovali proti obrannej zmluve s USA. Roky počúvame výhovorky, prečo neplníme záväzky voči NATO. Zlyhali sme vo vlastnej obrane a terorista z Kremľa to vidí. 

„Je našou psou povinnosťou a aktom sebazáchovy pomáhať, brániť Ukrajinu a seba.“

Ak neposkytneme Ukrajine všetku dostupnú podporu, tak mu neukážeme, že sme silnejší.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite