Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Správy z bojísk

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Hra sa končí, nastupuje „realita“. Aká? Nuž, tá, cez ktorej prizmu ruskí vládcovia oddávna nazerajú na svet: sila, sila a zase sila.

Tomáš Zálešák

je cvičenie, nie je cvičenie...

Len na chvíľu som sa usmial, keď Moskva ohlásila „koniec časti cvičení“ pri ukrajinskej hranici. Predstavil som si, že keď budem najbližšie cúvať z krčmy pred presilou, urobím tak hrdo so slovami „končím cvičenie, misia splnená“. No len na chvíľu. Kremeľskú formulku totiž možno čítať aj inak a zlovestnejšie. „Cvičenie sa končí“, môže znamenať, že sa končí fáza rituálnych bojových tancov, a namiesto predvádzania sily môže nastúpiť jej skutočné použitie. Hra sa končí, nastupuje „realita“. Aká? Nuž, tá, cez ktorej prizmu ruskí vládcovia oddávna nazerajú na svet: sila, sila a zase sila. No aj keby neprišlo na použitie streliva a trhavín, či nedajbože menej „humánne“ ekvivalenty: hybridná vojna je tu a pokračuje. A toto, dámy a páni, už dlho nie je žiadne „cvičenie“!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite