Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Miro, Craig, Juraj

.štefan Hríb .názory .editoriál

To, čo dokázal mladý hokejový tím, je krásne, ale aj poučné. Ten úspech je totiž výsledkom šiestich rokov systematickej práce a profesionality nového vedenia slovenského hokeja. A práve preto je širšou výzvou pre celé Slovensko.

Štefan Hríb

všetko sa začalo rozhodnutím Mira Šatana, Michala Handzuša, Riša Lintnera a ďalších členov zlatej generácie vrátiť slovenskému hokeju to, čo od neho dostali. Nebol to ľahký krok a jeho výsledok bol neistý. Sily minulosti sa nevzdávali ľahko, a vlastne sa nevzdali dodnes. Zmanipulovali volebný kongres, spôsobili poníženie Riša Lintnera a Ľuba Višňovského a boli pripravené pokračovať. Vtedy sa ukázal charakter najväčších hviezd – postavili sa za zlatú generáciu, odvážili sa na bojkot reprezentácie a tým si vynútili nový kongres s jasnými pravidlami. Vtedy sa čosi zlomilo – vyhral Martin Kohút, ktorý urobil z Mira Šatana generálneho manažéra reprezentácie, a v ďalších voľbách mu už uvoľnil miesto šéfa hokeja.

Tím Mira Šatana odvtedy robil premyslené kroky. Za reprezentačného trénera vybrali Craiga Ramsayho, z Fínska získali experta Jukku Tikkaju, začali pracovať na novom systéme hry aj na podmienkach pre mládež.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite