Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň v stredu: Postup je skvelý, a tá hra

.martin Mojžiš .štefan Hríb .názory

Takže hráme o olympijské medaily. To je dôležitá správa. Ale hra, akú sme predviedli vo štrvťfinále, je ešte oveľa dôležitejšia.

Martin Mojžiš

ten zápas mal všetko. Extrémne rýchly hokej v prvých desiatich minútach, najmä zo strany Američanov, ale potom náš prvý gól. Neskôr našu miernu prevahu, ale dva americké góly z protiútokov. Osemdesiat sekundová hra v oslabení troch proti piatim. Dve minúty pred koncom naša hra bez brankára – využitá. Desať minút vyrovnaného predĺženia troch proti trom s vyloženými šancami na oboch stranách. A samostatné nájazdy, v ktorých sme dali gól len my.

V tomto zápase rozhodli o víťazovi vôľa celého tímu, jeho traja útoční lídri, Patrik Rybár a niektoré maličkosti. Ale hra, ktorú sme predviedli, maličkosťou rozhodne nebola. Slovensko znovu hrá útočný a pekný hokej.

Dve veci si pritom treba všimnúť. Prvá - mužstvo sa už naučilo hrať Craigov systém vynikajúco a celých šesťdesiat minút, a k tomu vie pridať aj rozumne hrané predĺženie. Druhá – v Jurajovi Slafkovskom rastie hviezda svetového formátu. 

Máme sa na čo tešiť. V najbližších dvoch zápasoch, ale aj dlho potom. Pretože dnešok nie je náhoda, ale výsledok dlhodobej vízie a práce. 

Pán Ramsay, pán Šatan, slovenská hokejová reprezentácia, bolo to krásne.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite