Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Hybridná vojna zúri tu a teraz

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Hybridná vojna, ktorú proti nám vedie Putinovo Rusko, totiž zúri práve tu a práve teraz. Podľa prieskumu agentúry Focus viní Skoro polovica obyvateľov Slovenska z napätia na rusko-ukrajinských hraniciach USA a NATO, a nie Putina. Už sa bojuje, a to u nás.

Martin Mojžiš

jaro

Jaroslav Naď podpísal Dohodu o obrannej spolupráci medzi SR a USA, ktorá sa zdanlivo týka budúcej vojny, respektíve snahy o zabránenie takej vojne. V skutočnosti je to operácia vo vojne súčasnej. Hybridná vojna, ktorú proti nám vedie Putinovo Rusko, totiž zúri práve tu a práve teraz. Ak niekto potrebuje ilustráciu, malo by zrejme stačiť pozrieť si parlamentnú rozpravu k tejto dohode. Ak chce niekto vedieť, ako si v tejto vojne stojíme, stačí nahliadnuť do prieskumu verejnej mienky agentúry Focus, podľa ktorého štyridsaťštyri percent Slovákov viní z napätia na rusko-ukrajinských hraniciach USA a NATO, a nie Putina. Skoro polovica obyvateľov Slovenska buď považuje samých seba za vinných z tohto napätia, alebo nepovažuje samých seba za súčasť NATO. Už sa bojuje, a to u nás.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite