Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Štyri lži, ktoré priviedli Slovensko k násiliu

.štefan Hríb .názory .editoriál

To, čo sa práve deje okolo obrannej zmluvy s USA, nie je bežná politická prevádzka. Je to štvrtý ponovembrový pokus zvrátiť osud Slovenska sebazničujúcim smerom.

Štefan Hríb

keď v roku 1989 padal komunizmus, jeho zľaknutí predstavitelia sa snažili verejnosť presvedčiť hrubou lžou. Podľa nej sa zrušením vedúcej úlohy KSČ začínala sociálna katastrofa. Nepodarilo sa im to, pretože skúsenosť verejnosti s neslobodou a nefungujúcim štátom bola úplne čerstvá.

Ale už v roku 1992 sa iná hrubá lož podarila. Mečiar s Kňažkom vtedy verejnosť presvedčili, že oni sú zástancovia slovenskej veci a ich kritici sú protislovenské sily v službách Prahy. Táto hrubá slovná lož sa po svojom volebnom triumfe rýchlo pretavila do hrubosti fyzickej, takže krátko po vzniku samostatného Slovenska prišlo nielen zločinné tunelovanie bánk a podnikov, ale aj únos, vražda a mafia v službe vlády a tajnej služby. Táto hrubosť panovala dlhých šesť rokov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite