Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok versus Fico, alebo kto je náš priateľ a kto nepriateľ

.eugen Korda .názory

Kto čakal v nedeľnej relácii O 5 minút 12 racionálnu výmenu názorov, musel byť Róbertom Ficom sklamaný, alebo sa možno aj potešil. Konečne sme sa dozvedeli kto je kto a o čo komu ide.

Eugen Korda

debata ministra zahraničných vecí s predsedom Smeru-SD v relácii O 5 minút dvanásť si bolo treba pozrieť. Na dreň totiž odhalila rozdiely v tom, ako Robert Fico a Ivan Korčok vnímajú svet, koho považujú za našich spojencov, kto ohrozuje našu bezpečnosť, v dlhodobom horizonte aj nezávislosť a kto je našom spojencom. 

V televíznom stretnutí týchto dvoch mužov sa síce v prvom pláne odohrala akási argumentačná prestrelka o význame a obsahu jednotlivých článkov zmluvy medzi SR a USA, ukázalo sa však, že to nebolo to najpodstatnejšie. Kritiku, často nepodloženú, Ivan Korčok opakovane vyvracal. 

„Predseda Smeru v Spojených štátoch amerických vidí viac nepriateľa ako spojenca a v Rusku viac priateľa, ako možného agresora.“

Robert Fico zas pokrivenou interpretáciou jednotlivých článkov zmluvy len zle maskoval skutočné ciele toho, čo za svojimi výhradami skrýva. Jednoducho povedané, predseda Smeru v Spojených štátoch amerických vidí viac nepriateľa ako spojenca a v Rusku viac priateľa, ako možného agresora. Lenže dejiny hovoria niečo iné. USA nás nikdy neokupovali. A zjavne ani nebudú. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite