Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Tomáša Zálešáka: Hlavu hore, umelci, pokrokové ľudstvo na vás hľadí!

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Hádky okolo obrannej zmluvy s USA, cesta GP do Moskvy, Matovičova invektíva proti prezidentke s narážkou na VV USA atď., odhaľujú – znova – čosi nemilé o našej koaličnej vláde.

Tomáš Zálešák

rozsekaná dážďovka 

Jednu koalíciu v minulosti nazval Fico zlepencom. Povinne sme sa preto na neho hnevali, než mu jej lídri dali za pravdu. A máme to tu zase. Okrem iných plôch, ktoré nedržia, máme aj nedoliehajúci kontakt medzi vnútornou a zahraničnou politikou. Veľká časť koaličných politikov má o zahraničnej politike vedomosti sotva insitné, a téma môže byť nepohodlná. Najlepšie odovzdať rezort poctivému kariérnemu diplomatovi, a udržať ho v izolácii od tých „našich“ dôležitejších vecí v duchu hesla: „Hoďte mu lano, on už sa na ňom obesí“. Ale ak bačkorami zatrepe sama koalícia? Fico to zase využije a my sa budeme povinne hnevať.

akú farbu vidíte?

Európska komisia chce zaradiť jadro a zemný plyn podmienečne medzi zelené zdroje. Zelení návrh kritizujú, aj preto, že údajne umožní firmám švindľovať s ekologickou zodpovednosťou a ohrozí ciele klimatickej politiky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite