Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Žilinka znovu zasahuje – tentoraz proti bezpečnosti Slovenska

.marína Gálisová .názory

Prekvapenia, ktoré v skutočnosti prekvapivé nie sú. K takým patria covidové mutácie, ale aj nové mutácie prejavov tej istej choroby u generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

Marína Gálisová

sám systém, ktorému predsedá generálny prokurátor, je zdedený po Sovietskom zväze. Nečudo, že sa na najvyššom poste tejto stalinskej pyramídy tak dobre sedí práve Marošovi Žilinkovi. Je to totiž sovietsky prokurátor ako vyšitý. Opakovane to dokazuje vlastným konaním: niekoľkokrát použil kontroverzný paragraf 363, aby skomplikoval alebo rovno zarúbal cestu spravodlivosti. V koho záujme? Jasne a jednoznačne v záujme tých, ktorí tu vládli predtým: prototalitných, antidemokratických ľudí a štruktúr typu Fico, Pellegrini, Danko. V záujme ich biznisovej a kvázi justičnej kohorty.

Všetci títo ľudia boli vedení egom, túžbou vládnuť a odhodlaním nahrabať čo najväčší osobný prospech. A robili to aj tak, že sa pokúšali upísať Slovensko Kremľu.

Dnes už je to našťastie minulosť, pretože teraz nevládnu. A je to jedna z mála – možno už jediná – oblasť, v ktorej treba hlasno zdôrazniť, ba priam zakričať, že táto vládna koalícia je nielen úmyslami, ale aj konaním lepšia ako jej predchodkyne: drží dobrú zahraničnopolitickú líniu, drží Slovensko na Západe a po boku Západu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite