Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cirkev pod lupou: Rozdať život do posledného kúska

.štefan Chrappa .názory .cirkev pod lupou

Celé roky stretám katolíckych misionárov zo Slovenska, ktorí pôsobili a pôsobia doslova v každom kúte sveta. Ako sa hovorí, keď niekoho stretnete po dlhom čase, z jeho tváre dokážete odčítať každé rozhodnutie, ktoré v živote urobil.

Štefan Chrappa

aj tváre týchto mužov sa menia. Zažili ťažké veci, no aj veľa radosti. Ničia ich choroby, ktoré sú daňou za pobyt v ťažkých podmienkach, no v ich očiach blčia plamene zápasov, ohne vášne pre Božiu vec. Napríklad salezián Daniel Pravda, s ktorým som kedysi spolupracoval aj na jednej knihe, prežil desať rokov v africkom Čade, predtým zakladal misiu na Sibíri. Inak, aj Čadu sa pre nehostinnosť hovorí Sibír Afriky. Sem sa na misie nehlási nikto. 

Keď sa s ním rozprávate, akoby ste listovali v dejinách človeka a pokory. Alebo verbista Peter Dikoš z Terchovej, ktorý pätnásť rokov pôsobil na Papuy Novej Guinei a dnes je generálnym prokurátorom svojej rehole v Ríme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite