Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Generálny prokurátor sa zjavne začína cítiť ako Boh

.eugen Korda .názory

Už pri výberovom konaní sme upozorňovali, že Maroš Žilinka by sa nemal dostať do tej skupiny prokurátorov, ktorí sa môžu uchádzať o prístup k vysnenému prokurátorskému nebu, kde ho čaká pozlátený trón "pána všetkých prokurátorov" a prakticky neobmedzeného vládcu nad trestným konaním, ale nielen nad ním.

Eugen Korda

naše obavy a obavy malej skupinky príčetných poslancov sa naplnili. Muž, ktorý pri výberovom konaní klamal o svojich stykoch s toxickým človekom, ktorý obchádzal politikov, aby mu pomohli v kandidatúre a k zvoleniu, tak tento človek sa s nebývalou podporou poslancov Národnej rady stal generálnym prokurátorom. A prakticky okamžite začal úradovať. Zbavil Róberta Kaliňáka nočnej mory, pri ktorej sa mu v snoch vynárala tvár uneseného Vietnamca, ktorého aj vďaka jeho pomoci, zavliekli z Nemecka domov, postavili pred súd a nakoniec poslali na dlhé roky do väzenia. 

Žilinka na nič nečakal a zastavil vyšetrovanie tohto ohavného skutku a keď sa ho na dôvody takéhoto kroku novinári chceli v parlamente spýtať, tak pred nimi utekal po bočnom schodišti ako postrelený zajac. Takto nejako si predstavoval otvorenú a transparentnú komunikáciu s verejnosťou, ktorú sľuboval pri svojom vypočutí pred parlamentným výborom? Alebo opäť len klamal.  Vo svojom úrade sa postupne zbavil všetkých, ktorí nezdieľali jeho názory a prejavili čo i len náznak nesúhlasu s jeho krokmi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite