Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Zuzana Čaputová, prevrat a zdravý rozum

.štefan Hríb .názory

Naposledy sa to dialo v čase, keď Mečiar nezniesol, že prezident Kováč prestal byť jeho sluhom. Skončilo sa to únosom. Čím sa to skončí dnes? A komu prekáža Zuzana Čaputová?

Štefan Hríb

primitívne útoky Smeru na hlavu štátu sú sprevádzané zvláštnym mlčaním. Akoby bolo normálne povedať, že žena, ktorá vo voľbách suverénne porazila oportunistu vo farbách Smeru, bola vybraná temným zahraničím, je riadená americkou ambasádou a ešte aj Sorosom. Nie je to normálne. Je to primitívne a úbohé, a je to ako vystrihnuté z komunistických príručiek boja s triednym nepriateľom.

A keďže sa takto mlčí, primitivizmus rozširuje svoje územie. Najnovšie má podobu koaličného obvinenia, že prezidentka koordinuje svoje kroky s lídrom Hlasu, aby uškodila Hegerovej vláde. A nešíri to už len Igor Matovič. Tento tupý spôsob uvažovania už prevzal aj dlho umiernený Gábor Grendel a dokonca tiež prostredie Za ľudí, v osobe pravej ruky Veroniky Remišovej.

K logike tejto trápnosti len krátko. Hovorí sa o tajnom stretnutí, hoci ide o neformálny rozhovor, akých má hlava štátu množstvo, vrátane stretnutí s lídrami koalície. V ktorom vesmíre sa toto nesmie? 

Hovorí sa o akejsi dohode, že Pellegrini podporí očkovanie výmenou za to, že prezidentka skritizuje Hegera, čím pomôže progresívcom. Skúste si predstaviť ten dialóg, aspoň na chvíľu. To sú aké protihodnoty, aká politická civilizácia, aký mentálny obzor, v ktorom by to takto fungovalo? Gábor, u Vás to takto beží? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite