Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Toto nebola pekná nedeľa

.štefan Hríb .názory

Nedeľa je výborná. Nielen pre civilizačný návyk, že je to voľný deň, čo je samo osebe krásne. Najmä preto, že je to čas, vyhradený pre to najlepšie - jedlo, spánok, hry, šport, umenie, blízkych ľudí a Štedrú existenciu. Ale táto nedeľa taká nebola.

Štefan Hríb

keďže je lockdown, nedalo sa športovať, ani navštíviť obľúbené reštaurácie, múzea, divadlá, kiná a štadióny. A keďže bolo sychravo aj na prechádzky a ani stretávanie blízkych, najmä starších, nie je teraz bez obáv, pre ľudí ako ja sa dalo vlastne len vnímať dar existencie, a potom ešte spať. Lenže spal som v sobotu - a to bola chyba.

Pocit podpriemeru v spravovaní tohto štátu ma prenasleduje dlho, vlastne roky, ale dnes to už nepríjemne kričí. Ako pozadie som si totiž nerozumne zapol nedeľné televízne diskusie, a to, čo som v nich videl a počul, bola prázdnota, ktorá zabolela.

RTVS, naša spoločná verejnoprávna televízia, považuje napríklad stále za vhodné, aby hlavnú diskusnú reláciu moderoval človek, ktorý nemá ani dar počúvania, ani schopnosť otázok, ani rešpekt. Až sem sme dospeli po 30 rokoch slobody slova a kultivácie verejnoprávneho priestoru pánom Rezníkom.

Ale nielen Rezníkom bola táto nedeľa bolestivá. Smer napríklad považoval za vhodné poslať do hlavnej diskusie Erika Kaliňáka. To je ako komentovateľné? No aj ostatné strany odhalili povahu dnešného Slovenska. Pozrite si na chvíľu zoznam ľudí, ktorí v nedeľu verejne reprezentovali našu parlamentnú demokraciu:

  • Hlas - Matúš Šutaj Eštók
  • Smer - Juraj Blanár, Ladislav Kamenický, Erik Kaliňák
  • Za ľudí - Viera Leščáková
  • Sme rodina - Boris Kollár
  • SaS - Jana Bittó Cigániková

Ešte raz si ten zoznam prejdite. Aký je to pocit? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite