Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hľadajú sa Dzurindovia a Miklošovia?

.eugen Korda .názory

Obaja páni boli hlavnými reprezentantami zásadnej zmeny, ktorá sa na Slovensku podarila po porážke Vladimíra Mečiara - no mali aj veľkú "zásluhu" na vzostupe Roberta Fica.

Eugen Korda

neviem, či sú to práve Mikloš s Dzurindom, ktorých teraz potrebujeme ako soľ. Situácia, v ktorej sa Slovensko ocitlo je však znepokojujúca. Je zjavné, že ak sa nechceme vrátiť do doby „kešu“ a vlády „našich ľudí“, niekto ako títo dvaja páni - no bez palackov a gorilej záťaže - by mal prísť. Lebo obaja okrem užitočných vecí robili aj chyby. Je veľa toho, čo sa im dá vyčítať, napríklad rozklad pravice, ktorý nám niči súčasnosť. Obom však nechýbala odvaha robiť potrebné rozhodnutia aj napriek prevažujúcemu odporu časti spoločnosti. Práve odvaha, to je to čo okrem jasnej vízie dnešným lídrom chýba. To, čo predvádza opozícia je škoda komentovať. Fico ani Pellegrini žiadnu víziu nemajú. Teda okrem toho, že by v budúcnosti radi zostali na slobode a užívali si plody svojho dlhoročného vládnutia. 

Mikloš s Dzurindom mali jasného nepriateľa aj cieľ. Mečiara sa im síce podarilo poraziť, ale jeho zločiny zostali, aj vďaka ich neschopnosti vysporiadať sa s nimi, nepotrestané. A ostala aj korupcia. Vrátili však Slovensko do stredu civilizovaného sveta a podarilo sa im naštartovať ekonomiku. Kto dnes stojí proti deštruktívnym silám, ktoré reprezentuje Smer, Hlas, Sme rodina a zamaskovaní fašisti? Nikto.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite