Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Prosba čitateľom .týždňa

.štefan Hríb .názory .editorial

Pandémia už druhý rok otravuje naše životy. Dovoľte mi informovať vás, ako pôsobí na .týždeň, ako sa s tým vyrovnávame a čo by teraz bolo pre nás najväčšou pomocou - od vás, našich čitateľov.

Štefan Hríb

už druhý rok sme všetci bez výnimky nútení žiť iné životy. Sme v tom spolu, takže je šanca, že po dnešnom zhrubnutí nás spoločné trápenie napokon predsa len urobí súdržnejšími.

Trápením prechádzame aj my v .týždni. Už prvý rok pandémie nám spôsobil veľké straty. Vydali sme dobré knihy vrátane krásnych receptov Adriany Kemkovej, ale nemohli sme ich riadne uviesť do života, keďže vianočný trh bol veľmi obmedzený. Museli sme nadlho zatvoriť .klub pod lampou, z ktorého výnosov výrazne pomáhame vydávaniu tlačeného .týždňa. A vzhľadom na pandémiu nám poklesol aj stánkový predaj .týždňa, keďže bol obmedzený pohyb a súčasne prišli obavy ľudí z dotykov čohokoľvek. Naša celková strata z pandémie prekročila do tejto jesene 100-tisíc eur.

A teraz prišla ďalšia vlna. Znovu mám pripravené výborné knihy vrátane môjho knižného rozhovoru s Pavlom Čekanom (ktorý ma v mnohom prekvapil), no znovu je vianočný trh obmedzený, kníhkupectvá zatvorené a verejný krst kníh nemožný. Znovu sme museli zavrieť .klub pod lampou. A znovu platí, že lockdown nám uberá zo stánkového predaja.

Vyrovnávame sa s tým už druhý rok bez nariekania – obmedzili sme všetky výdaje až na dreň, naša redakcia aj vydavateľstvo sú najštíhlejšie, ako je len možné (v skutočnosti ešte viac). Samozrejme z toho plynie únava a zdravotné patálie. A samozrejme sa už objavila aj myšlienka, či by sme na čas alebo aj na dlhšie neprešli len na webový obsah. Lenže .týždeň vznikol okrem iného aj pre našu lásku ku krásnym fotografiám, tvorivým titulným stranám a najmä k nenahraditeľnému pocitu, keď človek drží v rukách tlačené vydanie. Tlačený .týždeň je pre nás srdcovou záležitosťou, a robíme všetko pre to, aby aj túto pandemickú krízu prežil.

Ale potrebujeme aj vašu pomoc – a najväčšou pomocou, ktorú nám môžete poskytnúť, je vaše rozhodnutie predplatiť si na ďalší rok tlačený .týždeň. Ak to urobíte, všetko, aj túto vlnu pandémie, zvládneme.

Vopred vám v mene celého .týždňa ďakujem.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite