Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovičove vydieranie stravenkami pre seniorov

.juraj Petrovič .názory

A máme tu ďalšiu atómovku. Igor Matovič ju predstavil minulý piatok na tlačovej konferencii s príznačným názvom „Ponuka, ktorá sa neodmieta“. Túto odrezanú konskú hlavu teraz hodil do lona koaličným partnerom a vydiera ich tým, že ak za ňu nezahlasujú, tak nie sú solidárni, nezáleží im na senioroch a asi aj zabíjajú mačiatka. Alebo niečo podobné.

Juraj Petrovič

v skutočnosti je Matovičov výmysel skutočne blbosťou. A to hneď z viacerých dôvodov. 

Podľa všetkého, čo vieme, takýto spôsob motivácie k očkovaniu nefunguje alebo funguje len veľmi slabo. Ak by sa vláda rozhodla, že vyplatí na ruku každému, kto sa nechá zaočkovať, povedzme sto eur, mohlo by to pomôcť. Keď ponecháme bokom otázku, že prečo by vláda mala platiť občanom za to, že neochorejú alebo v horšom prípade nezomrú. Namiesto toho, aby žiadala aspoň čiastočnú úhradu nákladov na liečbu tých, čo sa očkovať odmietli? Ale dobre, sme na Slovensku.

Systém, ktorý sa veľmi podobá na stravné lístky, ktorých sme sa konečne zbavili, tento potenciál nemá celkom určite. Zložitý spôsob uplatňovania poukazov, ktorý by mal umožniť ich postupné a čiastočné čerpanie, s tisíckami prevádzok, ktoré sa budú musieť do neho registrovať a v ideálnom prípade desaťtisícmi užívateľov, ktorí budú musieť poukazy používať len v zaregistrovaných prevádzkach znie ako vtip pri pohľade na tak jednoduchú vec, akou je registrácia na tretiu dávku vakcíny pred uplynutím šesťmesačnej lehoty. Ani nehovoriac o fungovaní infolinky NCZI. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite