Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Juraja Petroviča: Vláda a jej vytrvalá snaha byť za peknú

.juraj Petrovič .názory ..týždeň

Naša vláda svojou váhavosťou, nejednotnosťou a občas správaním, ktoré hraničí s podvádzaním občanov, úplne likviduje aj posledné zvyšky svojej autority.

Juraj Petrovič

príliš slabo, príliš neskoro

Od štvrtka 25. 11. tu máme opäť núdzový stav na 90 dní a s ním aj lockdown. Vláda, verná svojej vytrvalej snahe byť za peknú, sa stále odmietla poučiť, takže schválila niečo, čo sa na skutočný lockdown podobá len z veľkej diaľky. Skúsenosti z iných krajín ukazujú, že vlády, ktoré zaviedli neraz aj drastické opatrenia, sú na tom z hľadiska dôveryhodnosti, ale aj popularity lepšie ako tá naša. Naša vláda svojou váhavosťou, nejednotnosťou a občas správaním, ktoré hraničí s podvádzaním občanov, úplne likviduje aj posledné zvyšky svojej autority. Nepomáha tomu ani tradične mizivá schopnosť štátnych orgánov zabezpečiť kontrolu dodržiavania opatrení a udeľovanie sankcií, ktoré, ak by sa patrične zverejnili, mohli viesť k väčšej ochote opatrenia naozaj dodržiavať. 

Ak chceme byť spravodliví, nesmieme zabúdať na usilovnú prácu opozície, ktorá sčasti v snahe zachrániť sa pred väzením a sčasti v boji o preferencie živí a podporuje tie najnezmyselnejšie antivaxerské mýty a legendy.

daňovo-odvodová veselohra-trúchlohra

Igor Matovič si vyrobil priesvitky a zorganizoval štyri tlačové konferencie, kde predstavil to, čo si on sám predstavuje pod pojmom „daňovo-odvodová revolúcia“. Neporadil sa nielen s koaličnými partnermi, ale ani len s odborníkmi Inštitútu finančnej politiky, ktorý je súčasťou ním riadeného ministerstva financií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite