Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Sima, Mišo, Peter a Rado

.štefan Hríb .názory .editoriál

Hrubosť voči Sime Magušinovej, jej manželovi Mišovi a veriacim bola hojne popísaná. Je čas zrátať straty, omyly, slabé, alebo naopak, prehnané reakcie, a hádam už aj možné cesty k zmiereniu.

Štefan Hríb

najväčšou stratou smutného twitterového dialógu je ďalšie zväčšenie trhliny medzi liberálmi a kresťanskými konzervatívcami. Ak doteraz mnohí kresťania nedôverovali dobrým úmyslom liberálneho tábora, dnes sa znovu utvrdili, že sú nechcení, a dokonca považovaní za menejcenných. To utvrdenie je pritom nerozumné, keďže dvaja nepekne sa zhovárajúci muži nereprezentujú liberálny svet, rovnako ako Taraba či Kuffa nereprezentujú svet kresťanov. Ale rozum občas nevyhráva, takže priepasť sa, žiaľ, zväčšila.

Najväčším omylom celej kauzy je potom angažovanie sa niektorých politikov a generálneho prokurátora. Viacerí politici používajú na oponentov podobne hrubý jazyk, takže teraz by mali krotko mlčať, a nie brániť civilizovaný slovník. A generálny prokurátor, ktorému neprekážajú výroky o novinároch ako sorosovských prascoch ani nebezpečné lži o prezidentke, riadenej Amerikou, a ani únos Vietnamca, by hádam mohol mlčať tiež.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite