Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Otvorený list Sime Martausovej

.eugen Korda .názory

Musím sa priznať, cítim sa zahanbene. Áno, na FB som síce krátko zareagoval na bezprecedentne útoky novinára Tkačenka a istého pána Ondřejíčka voči speváčke Sime Martausovej. Cítim sa zahanbene, lebo som vlastne mlčal.

Eugen Korda

ako by im však nestačilo, ešte si kopli, takým typicky „ondřejíčkovským“ štýlom aj do veriacich ľudí. Podľa mňa tá moja reakcia na FB bola nedostatočná a chcem sa Ti, milá Sima Martausová, ospravedlniť, že som to neurobil tak ako treba. Písať na FB v tomto prípade nestačí. Ty si podľa mňa výborná skladateľka a speváčka. Mal som možnosť pomerne dlhý čas Ťa stretávať v našej redakcii. Vteda si bola ešte len priateľkou môjho kolegu Michala Magušina, ktorého si si nakoniec zobrala za manžela. Vedel som, že na rozdiel odo mňa ste hlboko veriaci ľudia a vaša viera sa neprejavuje iba formálnymi návštevami kostola. Vy ste naozaj verili, a tak sa aj vaše zoznamovanie a vzťah vyvíjal. Pomaly, dlho a dôkladne. Dnes ste už manželia a ja vôbec nepochybujem, že ani Tkačenko, ani Ondřejíček nemôžu váš vzťah narušiť útokmi na Tvoju osobu. Oni len ukázali plytkosť svojich charakterov a chlad duší. Jeden z týchto pánov (Ondřejíček) ma pred niekoľkými rokmi verejne obvinil z toho, že som vraj sexuálny predátor. Bol to sprostý útok na moju povesť. Neviem, prečo to urobil. To, čo títo dvaja páni popísali na sociálnych sieťach na Tvoju adresu, speváčku a veriacu ženu, a vlastne na všetkých veriacich ľudí,  je ale oveľa horšie. Prekročili všetky hranice. 

Cítim sa zahanbene, že som sa rozhodol napísať tieto slová až po prečítaní statusu brata Michala Magušina, v ktorom sa pozastavil nad mlčaním novinárov. Milá Sima, mám rád Tvoje piesne. Iste, nemusia sa páčiť všetkým. Mám rád Tvoj vzťah k Bohu. Ja niečoho takého nie som schopný. Iný už asi nebudem. Dúfam, že Ťa ich slová nezranili. Ale, veď vlastne ani nemohli.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite