Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komunistickí zlodeji

.juraj Petrovič .názory

Komunistický puč v Rusku, v roku 1917, alebo ten náš, v roku 1948 viedli k jednej veci, o ktorej aj súčasní marxisti radšej taktne mlčia. A tou je krádež obrovského majetku v súkromnom vlastníctve, pre ktorý sa vžil eufemizmus „znárodnenie“. Existuje ale aj horšia krádež, ako krádež majetku.

Juraj Petrovič

pod zámienkou vyrovnania sociálnych pomerov ukradli komunisti majetky všetkým súkromným vlastníkom. Samozrejme, čím viac majetku niekto mal, tým skôr sa stal terčom tejto krádeže. Nakoniec ale prišlo na všetkých. Osobitne zvrhlou krádežou potom bola československá menová reforma, ktorou komunisti obrali ľudí nielen o peniaze, ktoré mali v bankách a doma, ale aj o všetky životné a penzijné poistky, na ktoré si roky prispievali. Ožobračovanie vlastných občanov za účelom budovania vlastnej moci a krytej sľubom utopicky dokonalej spoločnosti v budúcnosti je typickým znakom všetkých totalitných režimov, komunisti v tom ale vynikali nad všetkými ostatnými.

Privlastňovanie si cudzieho majetku komunistami je jedna stránka veci. Privlastňovanie si pojmov je podobná, ale ešte zákernejšia krádež. Oberá totiž pojmy o ich vnútornú hodnotu, postupne ich vyprázdňuje, až úplne stratia svoj pôvodný význam.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite