Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do hláv sa nám dostal „Majster poriadok“

.eugen Korda .názory

Vlastne sa ani nečudujem, že mnoho mojich spoluobčanov vôbec nedôveruje štátu, jeho inšitúciám a jeho predstaviteľom. Veď si len v skratke pripomeňme, s čím sa naše mozgy museli vysporiadať za posledných 32 rokov.

Eugen Korda

padol komunizmus a to pre mnohých, ktorý z tohoto neľudského systému profitovali musela byť veľká trauma. Stratili základ svojej materiálnej existencie a naviac sa museli obávať, že ten „nový režim“ im vystaví účet za ich činy. 

Nestalo sa tak, ale v mozgoch už sídlil červík pochybností. Na druhej strane, ľudia, ktorí pád komunizmu privítali, boli frustrovaní z toho, keď videli, ako sa pomaly, ale nezadržateľne ku kormidlu dostávajú komunisti a eštébáci. Dodnes fungujú v štátnej správe, na ministerstvách, sedia v parlamente a rozhodujú o našich životoch. 

Rozpad Československa tiež celkom nepochybne zatriasol duševným zdravým státisícov Čechov, Slovákov a iných „menšinových“ občanov tohoto štátu. Následne prišla divoká Mečiarova privatizácia, únos prezidentovho syna, vražda Róberta Remiáša. 

Čerství oligarchovia si začali nekradnuté miliardy a majetky nehanebne užívať. Do ich rúk padla prakticky väčšina bonitného majetku. Štát zrazu patril im a mlčiaca väčšina sa len bezradne prizerala na túto lúpež storočia. V očiach slušných ľudí dostávala demokracia poriadne na frak.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite