Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Bálik: Slovenskí futbalisti opäť nepresvedčili

.peter Bálik .názory

Slováci remizovali doma so Slovinskom 2:2 a poriadne rozkývali stoličkou pod hlavným trénerom Štefanom Tarkovičom.

Peter Bálik

o čo ide v zápase, v ktorom už o nič nejde? Odpoveď vás možno prekvapí. O veľa. Tabuľka našej skupiny hovorí, že kvalifikácia je stratená, no stále sa dá o čo hrať. Zápas desaťbodových tímov Slovenska a Slovinska bol súbojom o tretie miesto v skupine, ale v skutočnosti išlo ešte o oveľa viac. O budúcnosť slovenského futbalu, ktorá je úzko spojená s tým, či hlavný tréner Štefan Tarkovič zostane s mužstvom aj v nasledujúcom kvalifikačnom cykle. 

Táto kvalifikácia sa pod ním začala zle, ale nebola to jeho chyba, lebo mužstvo prevzal v úplnom rozklade. Na jeseň však náš tím ukázal výrazné zlepšenie. Body sme síce nezbierali, ale Slovensko po čase ukázalo, že stojí na správnej ceste. Pred zápasom so Slovinskom, ktoré nemá bohvieakú formu, mal Tarkovič a jeho realizačný tím, ťažkú úlohu. Ako presvedčiť hráčov, aby im pomohli zachrániť holú kožu? Ako ich namotivovať, aby šli na hranicu svojich možností?  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite