Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lampióny tmy

.juraj Petrovič .názory

Ako deti sme vždy siedmeho novembra museli do lampiónového sprievodu. Oslavovať víťazstvo robotníckej triedy nad buržoáznymi utláčateľmi. Tí z nás, ktorým sa to doma odvážili povedať, vedeli, že tie lampióny so svetlom oslavujú tmu, ktorá sa v tento deň zniesla na časť sveta a postupne sa začala šíriť ďalej.

Juraj Petrovič

boľševikom a ich vodcovi, syfilitikovi Uľjanovovi, nešlo nikdy o žiadne dobro pre nikoho. Od začiatku im išlo o jedinú vec – moc. Absolútnu, nikým neobmedzovanú, nikým neohrozovanú moc. Moc rozhodovať o živote a smrti, o existencii, o tom, kto, kde a kedy bude smieť žiť, pracovať a umrieť.

Systém, ktorý za pomoci masového vraždenia, rabovania a teroru vytvorili, poskytol vítaný vzor pre iných psychopatov, ako boli Hitler, Mao a mnohí ďalší. Nacizmus, fašizmus a im podobné totalitné režimy sa líšili len v tom, koho si zvolili za svojho nepriateľa a mierou brutality, ku ktorej sa odhodlali. 

Za vyše sto rokov od svojho vzniku majú komunistické režimy na svedomí takmer sto miliónov obetí. To je viac, ako druhá svetová vojna na celom svete. Je to neporovnateľne viac, ako zavinili ich nacistickí a fašistickí pokrvní bratia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite