Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Keď útočí luza

.juraj Petrovič .názory

V ostatných dňoch sme svedkami útokov obskúrneho združenia s názvom Občiansky tribunál na obchodné prevádzky. Luza, ktorá si myslí, že si môže dovoliť hocičo, po prvotnom úspechu s obťažovaním slušných ľudí v Prievidzi, v Piešťanoch narazila. Konečne.

Juraj Petrovič

niekto by sa mohol poburovať nad výrazom luza. Ako ale inak nazvať ľudí, ktorí prídu do obchodu v rúšku, naložia si košík a pri pokladni si rúško zložia, zablokujú všetky pokladne a očakávajú, priam vyzývajú personál obchodu, aby proti nim zakročil. Ten, nemajúc moc k čomukoľvek ich prinútiť, musí volať políciu. Provokatéri zapínajú mobily a začínajú priame prenosy pre skupiny svojich fanúšikov, aby čo najviac ľudí mohlo sledovať ich „hrdinský“ boj za slobodu nakaziť seba a kohokoľvek vo svojom okolí covidom. To je totiž dôsledok takéhoto správania. A to najmä v situácii, keď počty nakazených nebezpečne stúpajú, nemocnice sa opäť plnia pacientmi s covidom a kvôli nim sa rušia plánované operácie a hospitalizácie.

V Piešťanoch teraz polícia zakročila tak, ako by podľa zákona o priestupkoch a zákona o policajnom zbore mala. Žiada sa povedať, že konečne. Policajti museli provokatérov aj fyzicky pacifikovať, bolo rozdaných viacero úderov a kopancov. Pevne verím, že páchatelia sa v plnom rozsahu a najvyššej možnej sadzbe dočkajú svojej odmeny v podobe pokút, alebo, ak bude na mieste, aj trestného stíhania.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite