Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Aký slovenský futbal, taká pokuta

.peter Bálik .názory

V piatok konečne padli tresty za kromaňonské správanie fanúšikov Spartaka a Slovana počas minulotýždňového derby, no keď ich porovnáme prísnymi trestami, ktorého UEFA dáva za oveľa menšie priestupky, oba kluby by mali jasať, že z tejto šlamastiky vyšli ešte veľmi dobre. No ani jeden klub nie je s výsledkom DK SFZ spokojný. Úplne im rozumiem, na holý zadok by mali dostať ešte viac.

Peter Bálik

podľa tlačovej správy TASR Spartak dostal pokutu 35-tisíc eur, Slovan 20-tisíc. Spartak odohrá tri najbližšie domáce zápasy bez divákov, vstup bude umožnený iba deťom do 15 rokov. Fanúšikovia Slovana nemôžu vycestovať na štyri najbližšie stretnutia na ihriskách súperov. DK SFZ okrem toho udelila fanúšikom oboch klubov zákaz do konca súťažného ročníka vycestovať na vzájomné zápasy.

Au, už vidím, ako ich to bolí. Neviem ako majitelia Trnavy, ale šéf Slovana Ivan Kmotrík je schopný zaplatiť pokutu svojou zlatou kartou rovno na mieste. Ani slovanistickí fanúšikovia nemusia zúfať, na vonkajšie zápasy do Michaloviec alebo na Pohronie sa hrnúť nebudú. A Spartak si počas najbližších domácich zápasov doma zopakuje to, čo robil pred rokom počas pandémie. Kluby a tvrdé jadrá oboch táborov môže mrzieť vzájomné derby, ktoré príde o povestnú atmosféru. Ruku na srdce. Po tom, čo sa stalo v Trnave, kde sa chuligáni pobili priamo na hracej ploche, na tribúnach chýbať nebudú. 

Tresty padli, ale zdá sa, že nie na úrodnú pôdu. Slovan sa svojich fanúšikov zastal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite