Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Petra Bálika: Doba kamenná na Slovensku

.peter Bálik .názory ..týždeň

Keď sa bavíme o slabom či nefunkčnom štáte, stačí sa pozrieť na aktuálne tančeky vyšetrovateľky Santusovej na detektore lži, ale aj na futbalové chuligánstvo, ktoré má, bohužiaľ, skrytú podporu aj v samotných kluboch.

Peter Bálik

doba kamenná

Keď dav sfanatizovaných priaznivcov Donalda Trumpa vtrhol do Kapitolu, bol porušený zákon. Jedného po druhom polícia identifikovala a napriek tomu, že išlo o stovky ľudí, dnes stoja všetci pred súdom. Predstavte si, že by sa to slovenskej polícii podarilo po nedohratom zápase Trnavy so Slovanom, kde v dvanástej minúte zápasu vtrhli ultras oboch tímov a bili sa v priamom prenose pred zrakmi celého Slovenska. Ak by ich po jednom dostihla ruka zákona, tak by si slovenský futbal konečne vydýchol. Lenže už vieme dopredu, ako sa to skončí – malým „bu bu bu“ pre zopár nešťastníkov, ktorí mali tú smolu, že sa nechali chytiť. Tento štát je slabý, futbalové chuligánstvo, ktoré má, bohužiaľ, skrytú podporu aj v samotných kluboch, tento štát roky nedokáže dostať pod kontrolu a bohužiaľ sa tak nestane ani po tomto návrate do praveku. Ale neklamme si. Futbaloví chuligáni, ktorí sa na sociálnych sieťach ešte chvália tým, ako sa v Trnave skvele zabavili, sú dôkazom, že doba kamenná sa u nás ešte neskončila. 

 

„Peter Sabaka povedal dosť a spravil dobre – odídenci z Kotlebovej strany musia na vlastnej koži pocítiť, že klamať sa neoplatí.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite