Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Únava

.štefan Hríb .názory .editoriál

Rozumiete prípadu Santusová? Viete, koho bráni inšpekcia a prečo útočí na vyšetrovateľov NAKA? Chápete, o čom sa rozprávali odpočúvaní vyšetrovatelia Očistca? Nie celkom? Ste z toho unavení? Tak presne toto chceli sily minulosti.

Štefan Hríb

slovensko si prečítalo dva silné texty, ktoré by ním mali pohnúť. 

Prvým textom bolo odôvodnenie krajského súdu vo veci prepustenia elitných vyšetrovateľov NAKA. Podľa tohto textu postupovali štyria vyšetrovatelia najťažších korupčných káuz minulosti v medziach zákona, ich odpočuté rozhovory nesvedčia o manipulácii trestných konaní a ich podozrenia voči inšpekcii boli racionálne. Z toho priamo vyplýva, že nemali byť vôbec obvinení, a že, naopak, podozriví sú tí, ktorí o ich obvinení a väzbe rozhodli, teda inšpekcia, príslušný sudca a dozorový prokurátor. Inými slovami – krajský súd ustálil, že celá konštrukcia Smeru a Hlasu, podľa ktorej nebol ohrozený právny štát pred rokom 2020, ale až po ňom, je lož a ďalšie ohrozenie právneho štátu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite