Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kauza Santusová

.štefan Hríb .názory

Vo štvrtkovej informácii, ktorú verejnosti poskytol Kriminálno-expertízny ústav, je viacero veľmi vážnych skutočností. Tu je ich zhrnutie a vysvetlenie.

Štefan Hríb

na úvod tri vety pre zorientovanie: Policajná inšpekcia, kde pracuje pani Santusová, robí kroky proti vyšetrovateľom NAKA, pracujúcim na najťažších korupčných kauzách. Inšpekcia ich podozrieva z manipulácie vyšetrovaní. Naopak, NAKA a vedenie polície podozrieva inšpekciu z marenia týchto vyšetrovaní. Toto je rámec takzvanej vojny v polícii.

A teraz k samotnému vyhláseniu KEÚ. Pani Santusová bola v súvislosti s podozreniami voči jej osobe pozvaná vedením polície na detektor na 28.7.2021, no odmietla, pričom to zdôvodnila zdravotnými dôvodmi a súčasne spochybnila profesionalitu a morálny kredit pracovníkov Kriminálno-expertízneho ústavu. Ďalší termín mala o päť dní, znovu sa nedostavila. Následne jej bol daný ďalší termín, opäť sa nedostavila. Pokiaľ teda v minulosti na pracovisku KEÚ absolvovala vyšetrenie na detektore a teraz vyšetrenie na tom istom pracovisku odmietla, ide zjavne o účelový postup, ktorého motívom môže byť snaha vyhnúť sa objektívnemu vyšetreniu na detektore. Toto podozrenie je o to silnejšie, že sa sama ako pracovníčka ÚIS zúčastňovala vyšetrenia na detektore iných osôb ako pozorovateľka, pričom pracovníkov KEÚ pri iných osobách nenamietala. Urobila to až keď sa mala podrobiť vyšetreniu ona sama.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite