Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Majú nové štadióny, ale hulváti na tribúnach zostali rovnakí

.peter Bálik .názory

Po dlhšom čase som dostal chuť na slovenskú ligu. Zápas Trnavy so Slovanom sľuboval viac než sme v našom futbal zvyknutí. Slovan sa rozohral v európskych pohároch a príchod Škrteľa úplne pobláznil celý trnavský futbal. Nestíhal som, komp som zapol až v desiatej minúte.

Peter Bálik

na tráve sa zvíjali dvaja súperiaci hráči, ktorí sa zrazili hlavami. Trvalo to dlhšie než obyčajne, ale zápas sa už nerozbehol. Teda časomiera áno, ale celé ihrisko sa v jednom momente premenilo na bojové pole. Celý štadión len sledoval, ako sa na ploche mlátia tábory znepriatelených ultras, lietali svetlice a kopance, na zemi ležalo bezvládne telo, šokovaní organizátori nevedeli, čo majú skôr hasiť. Až po niekoľkých minútach prišli ťažkoodenci a vytlačili fanúšikov Slovana zo sektora hostí – výbuchy pyrotechniky pripomínali streľbu vo vojnovom filme.   

Človeku chvíľu trvá, kým sa spamätá z prvotného úžasu. Ten neskôr prerastie do hnevu, že je po futbale a nakoniec až do absolútneho zhnusenia, že je svedkom niečoho, čo sa na našich štadiónoch rok čo rok opakuje. Násilie má u nás stále zelenú.

Áno, Trnava dostane mastnú pokutu za to, že nezvládla organizáciu zápasu, možno aj Slovan, pretože po vyprataní sektora ich fanúšikov, odmietol nastúpiť. No ono je v skutočnosti oveľa vážnejšie. Nie je to incident, na ktorý sa po čase zabudne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite