Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Guvernérove trampoty alebo Na najvyššie poschodia

.marína Gálisová .názory

Keď Robert Fico posielal ministra Mikulca preč, lebo to, čo vyjde najavo, bude zdrvujúce, asi to nemyslel úplne takto. Zatiaľ totiž vychádzajú najavo zdrvujúce veci skôr proti Ficovi, Pellegrinimu a ich ľuďom.

Marína Gálisová

ryba smrdí od hlavy, hovorí sa, a tu už začíname vetriť pach prinajmenšom toho krku, ktorý vie hlavou aj zavrtieť, keď veľmi chce. Vieme s istotou, že raz dôjde aj na tú hlavu? Pomohlo by, keby sme si mohli odpovedať, že áno.

Osobne sa ešte stále chránim príliš tešiť aj z toho, že došlo na obvinenie vysokopostaveného človeka, akým je bez najmenších pochybností Peter Kažimír. Jednak preto, že čím vyššie obvinenia mieria, tým väčší protitlak sa dá čakať. Takže teraz sa môžeme pripraviť na ďalší a možno aj dosť spektakulárny protiúder Ficovho impéria.

A jednak mi radosť kalí vedomie, že tieto čoraz vyššie idúce obvinenia, akokoľvek sú pre spravodlivosť nesmierne potrebné, v časti verejnosti nevyvolávajú ani tak úľavu ako skôr rezignáciu, zhnusenie a dojem „Všetci sú úplne nanič, komu sa dá veriť?“ No lenže už Chesterton povedal, že ľudia, ktorí neveria ničomu, sú schopní uveriť hocičomu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite