Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Petra Bálika: Hádajte, kto brzdí koalíciu

.peter Bálik .názory .týždeň

Zadržanie vyšetrovateľov NAKA bol síce zákerný ťah, ale môže ich to skôr povzbudiť do ďalšej práce. Horšie je to v koalícii – návrh zákona o voľbe generálneho riaditeľa RTVS narazil na brzdu menom Boris Kollár.

Peter Bálik

vyšetrovatelia sú vonku

Až donedávna som vlastne nevedel, že existuje nejaká policajná inšpekcia, no keď ich ľudia zadržali štyroch vyšetrovateľov NAKA a šéfa inšpekcie, ktorého dosadil minister vnútra Mikulec, všetci sme sa konečne dozvedeli, že tu je nejaká policajná zložka, ktorá stíha policajtov. Pretože počas Ficovej kleptokracie sa nestalo, že by inšpekcia zatýkala policajných grázlov typu Gašpar, Krajmer a Hraško, ktorí spolu s mafiou drvili tento štát. Vyšetrovatelia sú vonku a dúfam, že budú pokračovať tam, kde skončili a skorumpovanej strane, cez ktorú ťahajú nitky Ficovi ľudia, to pekne osladia. Nehovorím o pomste, ale to vyfabrikované obvinenie ich nemuselo zastrašiť a znechutiť, ale môže ich, naopak, nakopnúť do ďalšej práce. Táto kauza sa ešte neskončila. Zo strany inšpekcie to bol síce veľmi zákerný a podlý ťah, ktorý bude určite prešetrený (pokiaľ sa vyšetrovateľka Santusová nestane v budúcej Ficovej vláde ministerkou vnútra) a ktorý na dva týždne znepríjemnil týmto mužom život, ale aspoň nám odkryl karty a poukázal na isté persóny z polície a prokuratúry, ktoré by veľmi chceli, aby sa vrátil systém „našich ľudí“.  

„Politici by nemali kecať do nezávislej verejnoprávnej inštitúcie, ale roky sa deje pravý opak.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite