Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Pomáhať a chrániť

.štefan Hríb .názory .editoriál

Nový šéf polície nie je zatiaľ veľmi známy. Viedol zásahový tím polície, stal sa predsedom celoeurópskej organizácie špeciálnych jednotiek a v januári kandidoval na policajného šéfa. Dnes ním je – a okamžite sa niečo pohlo.

Štefan Hríb

keď sa stal policajným prezidentom Milan Lučanský, verejne oznámil, že Ján Kuciak podcenil situáciu. Ten Ján Kuciak, ktorý žiadal políciu o pomoc a nedostal ju. Keď sa teraz stal policajným prezidentom Štefan Hamran, ako jeden z prvých krokov vyhľadal rodičov Jána a Martiny a osobne sa im ospravedlnil za to, že polícia ich deťom nepomohla. To je taký obrovský rozdiel v pohľade na svet, pravdu a spravodlivosť, že viac o novom šéfovi polície ani netreba hovoriť.

Ale niečo pridať treba – Štefan Hamran prijal funkciu policajného prezidenta v čase, keď je to nevýhodné, nebezpečné a nepopulárne. Prijal ju totiž od garnitúry, ktorá je v mnohom amatérska a v mnohom aj bezradná, a prijal ju za takej opozície, ktorá neváha použiť čokoľvek vrátane diskreditácie, lži a vlastných zvedov v silových zložkách, aby zachránila „našich ľudí”. Nový šéf polície to všetko vie, pozná tých ľudí, a rozumie, čo mu od nich hrozí, a predsa sa prihlásil o slovo. Prečo to urobil?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite