Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Policajtov z väzenia pustili, nič však nie je vyhraté

.eugen Korda .názory

Minister vnútra Roman Mikulec vyzval Borisa Kollára, aby sa ospravedlnil policajtom, ktorých súd prepustil z väzenia a odôvodnil to tým, že ich trestné stíhanie bolo nedôvodné.

Eugen Korda

neviem, či policajti o ospravedlnenie vôbec  stoja. Skôr im je to jedno. To najlepšie, čo by predseda parlamentu teraz mohol urobiť, je, aby sa jeho strana začala konečne chovať ako spoľahlivý koaličný partner a nie ako Ficov spojenec. Polícia by tak mohla nerušene pokračovať vo vyšetrovaní závažných káuz, do ktorých sú zapletené politické špičky zo všetkých vlád Roberta Fica. Lenže Boris Kollár celkom určite neprecitne a bude aj ďalej pokračovať vo vydieraní a destabilizácii politickej scény. 

„V záujme celej spoločnosti je, aby vyšetrovacie orgány zistili, prečo k obvineniu elitných policajtov vôbec prišlo a kto za tým stál.“

Trestné stíhanie policajtov stále beží a je len v rukách prokuratúry, ako sa s rozhodnutím súdu vyrovná. Krajská prokuratúra však bude musieť vysvetliť, ako mohla k takémuto škandalóznemu rozhodnutiu, obviniť nevinných ľudí, dospieť.  A svoje rozhodnutie by mal vysvetliť aj sudca okresného súdu v Bratislave, ktorý ich bez váhania do väzby poslal. Generálny prokurátor mal už včera použiť paragraf 363, zbaviť ich obvinenia a nariadiť vyšetrovanie, či nešlo o cielený pokus spochybniť morálnu a profesionálnu integritu vyšetrovateľov a tak prakticky ukončiť vyšetrovanie závažných káuz. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite