Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Bálik: Na jeseň vyjde stratený album Davida Bowieho

.peter Bálik .názory

David Bowie je po smrti už takmer päť rokov, no neustále vychádzajú na svetlo nové nahrávky. Jednou z nich aj stratený album Toy, ktorý sa v novembri objaví v rámci boxu jeho albumov z 90. rokov a na začiatku nového roka, čiže na 5. výročie Bowieho smrti, vyjde aj ako samostatný nosič.

Peter Bálik

toy mal pôvodne nasledovať po album hours... (1999)  David Bowie ho nahral so svojou vtedajšou sprievodnou kapelou, s ktorou si v roku 2000 získal festival Glastonbury. Energiou nabitá skupina krátko nato presunula do newyorského štúdia, kde začala nahrávať pesničky, na ktorých Bowie práve pracoval v kombinácii s jeho starými skladbami zo 60. rokov, keď sa ako mladý autor snažil neúspešne presadiť v britskej popmusic. Staré pesničky dostali v štúdiu úplne nový šat. „Tieto skladby sú živé a plné farieb. Takmer vyskakujú z reprákov. Ťažko uveriť, že boli napísané tak dávno,“ napísal na svojom blogu spevák. Bowie bol s výsledkom nahrávania nadšený, nie však jeho vtedajšia firma Arista, ktorá nemala o Toy záujem a dátum neustále odsúvala, až ho nakoniec úplne odmietla zverejniť.

Sklamaný spevák to zobral osobne a z vydavateľstva odišiel.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite