Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Trhať alebo spájať?

.juraj Petrovič .názory

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes predniesla správu o stave republiky. Viacerí komentátori a niektorí politici ju kritizovali za to, že bola málo kritická a nepomenúvala veci jasnejšie a ostrejšie. Nemyslím, že to bola chyba.

Juraj Petrovič

s prezidentkou sa nedá nesúhlasiť v tom, že pandémia našu krajinu nijak nespojila. Namiesto zomknutia sa, namiesto spoločnej snahy vysporiadať sa s Covidom spoločným úsilím a na základe vedeckých odporúčaní, stali sme sa eldorádom politických klaunov a zabávačov. Dezinformačné médiá okamžite začali do mediálneho priestoru a na sociálne siete vypúšťať obrovské množstvo nezmyslov. Jediným účelom takejto taktiky je zneistiť už aj tak zneistených občanov, rozhádať ich, rozdeliť na rôzne navzájom sebou pohŕdajúce tábory, ktoré nie sú schopné sa navzájom počúvať. A treba povedať, že mizerná úroveň všeobecného vzdelania a kritického myslenia na Slovensku im dramaticky uľahčila prácu. Rovnako, ako im ju uľahčovali politici. Tí vládni svojou nejednotnosťou a váhavosťou. Neochotou počúvať odborníkov, povzbudzovanou osobnostnou poruchou dnes už bývalého premiéra. Tí opoziční mali a majú snahu zabrániť svojmu stíhaniu za zločiny spáchané v čase, keď boli pri moci. V úsilí zbaviť sa zodpovednosti za únos štátu a jeho odovzdanie mafii a kšeftárom robili a robia všetko pre to, aby sa dôveryhodnosť už aj tak katastrofálnej vládnej reakcie na pandémiu ešte zhoršovala. Bez ohľadu na obete na životoch, ktoré to spôsobuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite