Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Boj o štát?

.štefan Hríb .názory .editorial

Najprv sa hovorilo o vojne policajtov, potom o vojne vnútri polície, prokuratúry a súdov a dnešné dianie už pripomína vojnu o štát. Nie je to vojna zbraní a nejde ani o ostrý spor ideí a programov. Tak aká je to vojna a o čo v nej ide?

Štefan Hríb

ak by dnešná kríza Slovenskej republiky bola spôsobená sporom jej ctiteľov a vykrádačov, bolo by to nepríjemné, ale bolo by to vlastne ešte fajn. Znamenalo by to totiž nádej, že vykrádači prehrajú a parlamentná demokracia, právny štát, vzdelanosť a sloboda budú znovu zaručené. Ale je dnešný spor o tomto?

Na stránkach tohto časopisu netreba opakovať, že priamu zodpovednosť za rozklad Slovenskej republiky nesú Smer, Hlas, SNS a Most. Dnešné reči pánov Fica a Pellegriniho o aktuálne zločineckom režime a potrebe návratu k právnemu štátu považujeme preto za cynickú lož a výsmech pamiatke Jána a Martiny. Sú však na druhej strane dnešného sporu ctitelia Slovenskej republiky?

Ak by boli, nemohlo by sa stať, že vyšetrovatelia najťažších káuz sú dnes vo väzbe, keďže ich hlavní aktéri stále ovládajú veľkú časť polície, prokuratúry a súdov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite