Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyháňači služobníkov diabla verzus slabé inštitúcie

.marína Gálisová .názory

Na jednej strane sa nedivím, že spoločnosť v hraničnej situácii plodí aj podivné javy. Nie je to prvý raz v dejinách. Ale ako je možné, že inštitúcie spoločnosti sú také biedne, že sa s nimi nedokážu normálne vyrovnať?

Marína Gálisová

sú to neskutočné scény ako z Netflixu: spolok samonazvaný „martinská zásahová jednotka“ či „martinskí povstalci“ sa baví akciami, ktoré sami volajú vyháňaním diabla alebo vyháňaním služobníkov diabla. V skutočnosti ide o jednoznačnú výtržnosť na očkovacom mieste. Služobníctvo diabla vyháňajú tak, že sa dopytujú očkujúceho personálu na zloženie vakcín a keď im personál zloženie vakcín predloží pekne aj s príbalovými letákmi, zachovajú sa ako batoľatá v záchvate zlosti.

Akurát že batoľa je aj v záchvate zlosti do istej miery milé a jeho záchvat zlosti je predsa len znakom, že dieťa sa zdravo vyvíja. Žiaľbohu, verejný záchvat zlosti u občanov, ktorí sú aspoň na pohľad dospelí a zrejme zatiaľ aj svojprávni, vyvoláva akurát tak odpor. Plus, rozhodne je znakom, že občania sa zdravo nevyvíjajú.

To by ešte nebolo najhoršie. Traumy a diagnózy jednotlivca sa dajú – alebo rozhodne by sa mali skúsiť – riešiť.

„Nie, toto nie je žiadny zdravý vývoj spoločnosti smerom dopredu, ale očividný regres a rozpad.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite